Un lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson a ajuns la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vaccin johnson and johnson foto shutterstock

Un alt lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA şi livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns luni, 2 augst, la Chişinău. Dozele urmează să fie distribuite proporţional în toate punctele de vaccinare din Moldova, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Potrivit secretarului de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc, se observă o cerere mare a vaccinului Johnson & Johnson în Republica Moldova. Conform datelor, în jur de 59 de mii de persoane deja s-au vaccinat cu acest vaccin. Potrivit secretarului de stat, astăzi, Moldova dispune de vaccinuri de diferite tipuri, toate fiind sigure şi eficiente. Ea a îndemnat populaţia să meargă la vaccinare, să ia exemplul medicilor, profesorilor şi tuturor celor care au înţeles că COVID-19 este o ameninţare reală la sănătatea şi viitorul oamenilor.

În total, Republica Moldova a recepţionat până acum 301.200 de doze de Johnson & Johnson, din cele 500 de mii planificate.

Vaccinul Johnson & Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson, se administrează intramuscular cu o singură doză şi e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puţin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală şi 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat de autorităţile din SUA, Uniunea Europeană şi precalificat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite