Un expert militar ucrainean spune că Moldova nu va profita de situaţia actuală pentru a soluţiona conflictul de pe Nistru: Puterea de la Chişinău este prea slabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa-zisa frontieră de pe Nistru.
Aşa-zisa frontieră de pe Nistru.

Expertul militar ucrainean Aleksandr Kovalenko susţine că, deşi Rusia şi-a concentrat toate forţele militare în războiul din Ucraina, Republica Moldova şi Georgia nu vor profita de aceste moment pentru a-şi recupera teritoriile ocupate.

Expertul consideră că Moldova şi Georgia sunt prea slabe din punct de vedere politic pentru ca să poată soluţiona problemele legate de Transnistria şi Osetia de Sud.

„Puterea actuala de la Chişinău, din păcate, s-a dovedit a fi prea slabă pentru acţiuni îndrăzneţe şi decisive”, a spus Kovalenko într-un interviu pentru presa ucraineană.

Potrivit lui, în acest moment perspectivele de soluţionare a problemei transnistrene sunt mai degrabă din categoria fantasticului, chiar dacă Moldova va fi sprijinită de a treia parte.

El a menţionat că Transnistria reprezintă un pericol de securitate la adresa Ucrainei. Cu toate acestea, potrivit expertului, Ucraina nu poate rezolva conflictul unilateral şi nici nu poate să disloce trupe militare în R. Moldova, deşi teritoriul se află sub ocupaţie rusească. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite