Un deputat rus îl atacă pe secretarul general al Consiliului Europei. „SUA vor război în Republica Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentantul Dumei de Stat de la Moscova îl atacă pe secretarul general al CE foto: Adevărul
Reprezentantul Dumei de Stat de la Moscova îl atacă pe secretarul general al CE foto: Adevărul

După ce secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjon Jagland, a avertizat Republica Moldova, deputatul rus Roman Hudeakov a reacţionat, numindu-l marionetă a SUA care îşi doresc un război în Republica Moldova.

Reprezentantul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse a declarat pentru „Russkaya Planeta” ( n.r. - „Planeta Rusească”) că planurile SUA prin care Republica Moldova „trebuia să înghită Transnistria au eşuat”. „Nu mă miră că această marionetă ( n.r. - Thorbjon Jagland) a ieşit cu astfel de declaraţii aprinse. Jagland, ca şi alţii, slujesc singurului lor stăpân - SUA, aşa cum o fac câini loiali”, a afirmat Roman Hudeakov.

El susţine că Wahingtonul a cheltuit sume enorme pentru organizarea loviturii de stat la Chişinău şi finanţarea conducerii Republicii Moldova. „Aceşti bani nu au ajuns nicăieri, deoarece moldovenii nu au crezut poveştilor despre democraţia europeană şi despre faptul că Europa le va procura toată producţia agricolă”, a mai spus deputatul rus.

În opinia sa, politicienii de la Chişinău au înţeles că dacă va fi continuată integrarea europeană, atunci moldovenii mai devreme sau mai târziu „îi vor ridica pe funcţionarii europeni în furci sau îi vor spânzura de stâlpi”.  

Hudeakov susţine că sarcina SUA este de a declanşa un război în Transnistria. „SUA încearcă acum să subjuge Moldova şi Transnistria pentru a insitui la Chişinău o conducere similară celei de la Kiev. Washingtonul vrea ca noua putere de la Chişinău să fie lipsită de voinţă şi să se supună doar ordinelor sale. Scopul SUA este de a nimici statalitatea Moldovei şi Transnistriei prin intermediul unei lovituri de stat sau a unui război”, se arată convins reprezentantul Moscovei.

Roman Hudeakov, care este născut pe malul stâng Nistrului, susţine că la Tiraspol ar putea avea loc o lovitură de stat, iar situaţia din regiune va „exploda” la sfârşitul acestui an. Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjon Jagland, a avertizat Republica Moldova privind faptul că se află pe marginea prăpastiei, declarând că este un stat captiv.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite