Un bărbat a fost bătut de poliţişti în spitalul din Orhei sub ochii procurorului şi a lucrătorilor medicali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiodor Ghelici, liderul Asociaţiei “Moldova mea“ a demonstrat astăzi, în timpul unei conferinţe de presă, imagini video în care poliţişti îl bat pe un bărbat chiar în spitalul din Orhei, sub privirile lucrătorilor medicali şi a unui procuror.

Bărbatul agresat, Vorel Gheorghiţă, locuitor al raionul Orhei, a spus că incidentul s-a produs acum 1,5 ani. „Într-o zi am fost oprit de Poliţia Rutieră pentru că am depăşit viteza. Mi-au zis să le dau 200 de lei. Aveam doar 100 pe care mi-au indicat să le duc la o benzinărie. Datoria aşa şi nu am mai dat-o“, povestşte Viorel Gheorghiţă.

Bărbatul spune că într-o zi a avut nenorocul să dea ochii cu poliţiştii când aceştia sărbătoreau ceva la o cafenea de lângă satul Selişte. „Patru poliţişti, printre care era şi Valentin Pantaz, atunci şeful Poliţiei Rutiere,  m-au luat la bătaie pentru că nu le-am dat datoria. Fiind inconştient, m-au urcat în căruţă şi m-au dus la fratele meu. Rudele au chemat ambulanţa şi m-au transportat la spital“, se plânge Viorel Gheorghiţă.

Vladimir, fratele lui Viorel, a aflat de bătaie şi s-a dus în fuga mare să vadă ce se întâmplă. Spune că şi pe el l-au bătut poliţiştii.

Imagini din sala de internare

Ce s-a întâmplat mai apoi în sala de primire de la spitalul raional din Orhei se vede în imaginile video prezentate.

Viorel Gheorghiţă a fost lăsat să aştepte la internare. În acest timp acolo intră pe rând mai mulţi poliţişti în uniformă şi doi bărbaţi în pantaloni scurţi. Unul dintre aceştia îl ia la bătaie pe Gheorghiţă. Ceilalţi încearcă să-l ţină. Pe jos e sânge. Victima susţine că cel care l-a agresat este Valentin Pantaz.

Au fost pornite două dosare penale: în primul Viorel Gheorghiţă este învinuit că ar fi bătut patru poliţişti şi în al doilea Gheorghiţă susţine că a fostmaltratat de poliţişti.

Bărbatul din Orhei s-a plâns că dosarul este tărăgănat intenţionat fiindcă procurorul, care a asistat la scena din spital, este cumătru cu unul dintre agresori şi că timp de un an şi jumătate de mai multe ori la el acasă au fost „mascaţii“ şi au căutat discul cu filmarea.

Valentin Pantaz, în prezent şef-adjunct la Poliţia Rutieră, ne-a spus că nu l-a bătut pe Viorel Gheorghiţă. „Se clarifică Procuratura raionului Orhei. Toate întrebările la Procuratură“, ne-a tăiat-o scurt poliţistul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite