Un angajat al Ambasadei Moldovei la Moscova, declarat persona non grata

0
Publicat:

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost chemat miercuri la Ministerul de Externe al Rusiei, și i s-a înmânat o notă prin care un angajat al ambasadei Republicii Moldova a fost declarată persona non grata, ca răspuns la expulzarea unui angajat al misiunii diplomatice a Rusiei la Chișinău, relatează TASS.

 Anterior un angajat al ambasadei Rusiei a fost declarat persona non grata FOTO: shutterstock
Anterior un angajat al ambasadei Rusiei a fost declarat persona non grata FOTO: shutterstock

La 9 noiembrie a fost chemat la Ministerul de Externe al Rusiei, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, căruia i s-a prezentat o notă din partea ministerului prin care un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova este declarată persona non grata", a anunțat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

"Această măsură este un răspuns pentru, partea moldovenească care, la 1 noiembrie a acestui an, a luat decizia nemotivată de a declara persona non grata a un angajat al Ambasadei Rusiei în Moldova”.

Potrivit sursei citate, anterior, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat că decizia Moldovei de a declara persona non grata un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost o altă confirmare a cursului actualelor autorități moldovenești de a desființa cooperarea bilaterală.

Reamintim că în urmă cu aproximativ o săptămână un diplomat rus, un angajat al ambasadei Rusiei la Chișinău, a fost declarat persona non grata de Ministerul Afacerilor de Externe și Integrării Europene, după ce o rachetă rusească a căzut în apropiere de un sat din nordul Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite