Trei poduri noi peste râul Prut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre puţinele poduri peste râul Prut FOTO Adevărul
Unul dintre puţinele poduri peste râul Prut FOTO Adevărul

Şefii ministerele Transporturilor din România şi Republica Moldova examinează mai multe proiecte comune privind dezvoltarea infrastructurii drumurilor, inclusiv construcţia a trei poduri noi peste râul Prut

Mai multe proiecte privind dezvoltarea infrastructurii drumurilor au fost discutate astăzi la Bucureşti de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID), Vasile Botnari, şi omologul său din Guvernul României, Ramona Mănescu.

Cei doi miniştri au identificat pachetul de proiecte prioritare pe toate sectoarele de transport.

“Acum, este necesar să avansăm cât mai rapid pentru realizarea acestora, inclusiv prin accesarea de fonduri europene", a declarat Vasile Botnari.

Ramona Mănescu a reconfirmat disponibilitatea de a urgenta implementarea proiectelor, astfel încît să fie posibilă includerea acestora în planul de finanţare al UE, începând chiar de anul viitor.

Cei doi miniştri au convenit asupra definitivării până în luna mai 2014 a proiectului de investiţii privind construcţia podului rutier peste râul Prut de la Ungheni. Aceasta va face posibilă conectarea autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni la drumul naţional Chişinău – Ungheni – Sculeni - frontiera cu România.

Totodată la reuniunea de săptămâna trecută a Grupului de lucru bilateral în domeniul transporturilor România - Republica Moldova s-a vorbit despre finalizarea în acest an a documentaţiilor tehnice necesare pentru construcţia podului nou Galaţi - Giurgiuleşti şi a podului de la Leca - Falciu, astfel încât construcţia lor să poată demara cât mai curând.

Alt subiect discutat în cadrul Grupului de lucru este încheierea unui protocol în baza căruia partea română să ofere părţii moldave asistenţă în domeniul implementării standardelor tehnice în construcţia de drumuri naţionale. In acest sens, se ia în considerare şi un schimb de experienţă în domeniul legislaţiei care stă la baza organizării şi funcţionării CNADNR.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite