Tranzacţie de milioane cu acţiunile Victoriabank

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi acţionari ai Victoriabank s-au pierdut în offshoruri
Mai mulţi acţionari ai Victoriabank s-au pierdut în offshoruri

Un pachet de circa 255.000 de acţiuni ale celei de-a doua ca mărime bănci din Republica Moldova s-au vândut ieri la Bursa de Valori a Moldovei.

Astfel în cadrul a trei tranzacţii s-au vândut mai mult de un procent din acţiunile Victoriabank la un preţ de 20 lei pentru o acţiune, în timp ce preţul nominal este de 10 lei. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 5,1 milioane de lei.

Cine a vândut şi cine a cumpărat pachetul de acţiuni nu s-a anunţat. Preţul de vânzare a fost însă de două ori mai mic decât cel din anul 2012.

Victoriabank este a doua ca mărime instituţie financiară din Republica Moldova. Anterior s-a vehiculat că acţionar majoritar la această bancă a fost deputatul Vlad Plahotniuc.

La finele anului trecut s-a anunţat că 26,75% din acţiunile Victoriabank care anterior figurau pe numele firmei ORIV Prime Financial BV din Olanda au fost cumpărate de către omul de afaceri rus Alexandr Korkin.

Noul proprietar a preluat pachetul prin intermediul firmei Generashon Financial BV din Olanda, care anterior se numea OTIV Prime Financial BV şi despre care se spune că aparţinea fostului prim-vicepreşedinte al Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Valoarea tranzacţiei nu a fost anunţată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite