Moldindconbank şi Victoriabank contra „Adevărul“

0
0
Articolul din „Adevărul“ care a trezit nemulţumirea băncilor.
Articolul din „Adevărul“ care a trezit nemulţumirea băncilor.

Victoriabank şi Moldindconbank nu se lasă. Prima ne-a acţionat în judecată chiar în ziua în care „Adevărul“ Moldova împlinea doi ani - pe 6 decembrie 2012. De la cea de-a doua am primit citaţie vinerea trecută, pe 12 ianuarie.

Ambii reclamanţi susţin că articolul „Magistratul Pleşca, favorizat de bănci“ / „Judecătorul cu datorii de zeci de milioane de lei la bănci“ publicat anul trecut pe 20 septembrie (în care dezvăluiam că apartamentul familiei Pleşca a fost gajat în câteva rânduri pentru credite în valoare totală de 17 milioane de lei), conţine „informaţii care nu corespund realităţii“, „defăimează“ şi „ponegreşte reputaţia profesională“ a instituţiilor financiare.

Ambele bănci sunt reprezentante în instanţă de către juristul Alexandru Balica şi ambele cer câte 200.000 de lei în calitatea de prejudicii materiale şi morale. Singura diferenţă o face instanţa unde se va judeca dosarul, ziua şi ora. Cu Victoriabank avem proces mâine, la Judecătoria Comercială de Circumscripţie Chişinău, la ora 11.00, iar cu Moldindconbank - miercuri, la Judecătoria sectorului Buiucani, la ora 16.00.

Anterior, cererea Moldindconbank împotriva „Adevărul“ Moldova fusese scoasă de pe rol de către Judecătoria Buiucani din Chişinău, la solicitarea avocatului nostru, pe motiv că reclamantul a admis încălcări de procedură şi nici nu s-au prezentat la şedinţă.

Redacţia precizează că investigaţia a fost bine documentată şi nu lezează în niciun fel reputaţia celor două bănci. Am scos în vileag un subiect de interes public, care vizează integritatea judecătorului Ion Pleşca, preşedintele Curţii de Apel Chişinău.

„Nu ziariştii trebuie să fie târâţi în instanţă, ci protagonistul investigaţiei urma să ajungă în vizorul organelor de drept. Este o tentativă urâtă de intimidare a presei“, a comentat Cornelia Cozonac, preşedinta Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite