Transnistria continuă dezinformarea privind activitatea Comisiei Unificate de Control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia Unificata de Control. FOTO: Adevarul
Comisia Unificata de Control. FOTO: Adevarul

Chişinăul califică drept inadmisibilă poziţia delegaţiei Comisiei Unificate de Control din Tiraspol cu privire la interpretarea intenţionat eronată în mass-media a evenimentului din 5 noiembrie 2015 legat de verificarea pregătirii posturilor de pacificatori nr. 1, 4 şi 6 pentru perioada toamnă – iarnă şi neparticiparea Misiunii OSCE la această măsură.

Iniţiativa de a verifica condiţiile de efectuare a serviciului la posturile de pacificatori a aparţinut delegaţiei Federaţiei Ruse în Comisia Unificată de Control. Venind la faţa locului în localitatea Corjova, r-ul Dubăsari s-a constatat lipsa reprezentanţilor Misiunii OSCE,  Ucrainei şi a unor membri ai delegaţiei transnistrene în CUC din motiv că nu au fost informaţi de către iniţiatorul măsurii despre data, ora şi locul desfăşurării şi la momentul respectiv se aflau în or. Bender în aşteptarea şedinţei ordinare.

Reieşind din situaţia creată, delegaţia RM a menţionat că derularea evenimentului în lipsa reprezentanţilor Misiunii OSCE şi a Ucrainei nu este corectă şi contravine prevederilor Regulamentului de activitate al Comisiei Unificate de Control. Ca urmare s-a propus ca verificarea posturilor să fie efectuată de către şefii militari superiori ai forţelor de menţinere a păcii şi observatorii ucraineni, deoarece această activitate ţine de competenţa nemijlocită a Comandamentului Militar Întrunit.

În acest context, delegaţia Republicii Moldova în CUC califică declaraţiile co-preşedintelui transnistrean din 5 noiembrie a.c. ca fiind calomnioase şi orientate spre defăimarea participanţilor formatului de pacificare, urmărind premeditat scopul de a crea o atmosferă conflictuală în procesul de lucru al Comisiei şi a dezinformării locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite