Tariful la călătoria cu microbuzul rămâne neschimbat. Primarul îi ameninţă pe transportatori că îi lipseşte de licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tariful la călătoria cu microbuzul în Chişinău încă nu va fi majorat. Dorin Chirtoacă, edilul Capitalei, s-a întâlnit astăzi din nou cu transportatorii privaţi. La un moment dat a părăsit iritat sala de şedinţe şi a făcut declaraţii pentru presă, criticând felul cum este prestat acest serviciu.

„Problema acum nu este în tarif, ci felul în care transportatorii îşi respectă angajamentele luate", a spus primarul. Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei transport, a declarat, ieri, că astăzi transportatorii vor semna un document prin care îşi iau angajamentul să nu încalce regulile de circulaţie, să nu ia pasageri în picioare, să nu fumeze şi să nu vorbească la telefon când transportă pasageri...

Ion Mămăligă, preşedintele Asociaţiei transportatorilor privaţi, a spus însă că acest subiect nu a fost discutat.

Edilul le-a amintit despre încălcările comise de şoferi în ultima săptămână şi i-a ameninţat pe operatori că vor rămâne fără licenţă dacă angajaţii lor vor comite trei încălcări. „Oricine încalcă regulile trebuie să răspundă. Dar nu cred că e corect ca un operator să fie lipsit de licenţă pentu că şoferul său a trecut pe roşu. Corect e să fie sancţionat cel care a încălcat legea", consideră Ion Mămăligă.

Şedinţa Consiliului Municipal care urma să aibă loc joi a fost amânată. Primarul a spus că motivul este că mai mulţi aleşi locali sunt în deplasare. Pe holurile Primăriei se discută însă că şedinţa nu poate avea loc pentru că aleşii locali nu au ajuns la un numitor comun privind departajarea funcţiilor de viceprimari şi pretori.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite