Situația la frontieră moldo-română este neschimbată. Sunt cozi lungi de mașini

0
Publicat:

Pentru a treia zi consecutivă, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, sunt zeci de vehicule care așteaptă să treacă granița. 

Din nou, punctul de trecere Leușeni-Albița este aglomerat. FOTO:T.ME./POLITIADEFRONTIERA/4537
Din nou, punctul de trecere Leușeni-Albița este aglomerat. FOTO:T.ME./POLITIADEFRONTIERA/4537

,,La această oră, în PTF Leușeni se activează în regim sporit pentru degajarea circulației transfrontaliere. Pe direcția ieșire din R. Moldova se atestă flux majorat de călători și mijloace de transport”, au informat polițiștii de frontieră. 

Timpul de așteptare ajunge până la 30 de minute, iar polițiștii de frontieră au întreprins mai multe acțiuni pentru remedierea problemei, între care suplinirea numărului de angajați.

Între timp, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră îndeamnă moldovenii, care pleacă în vacanță sau revin revin la locurile de muncă din Europa, să verifice situația din cadrul punctelor de trecere a frontierei înainte de a porni în călătorie. 

,,Recomandăm călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere”, punctează angajații instituției.  

Frontiera moldo-română nu este doar cea mai aglomerată, dar și cea mai tranzitată în primele zile ale anului 2023.

Din numărul total de treceri înregistrat în data de 3 ianuarie, mai exact 52.774, 32.003 au fost semnalate la granița cu România. Un număr de peste două ori mai mic, adică 13.931 de treceri au fost la frontiera moldo-ucraineană, iar alte 6840 la cea aeriană. 

Cei mai mulți călători au fost străini, adică 30.310 la număr, iar traversărilor cetățenilor moldoveni au constituit 22.464.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite