Frontiera moldo-română este aglomerată pentru a doua zi consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozi mari de mașini în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, sunt de la primele ore ale zilei, după ce un tablou similar a fost și luni. Iar timpul de așteptare ajunge până la 30 de minute, potrivit polițiștilor de frontieră. 

Vama Leușeni-Albița este aglomerată și astăzi. FOTO:T.ME./POLITIADEFRONTIERA/4537
Vama Leușeni-Albița este aglomerată și astăzi. FOTO:T.ME./POLITIADEFRONTIERA/4537

,,La această oră, în PTF Leușeni se activează în regim sporit pentru degajarea circulației transfrontaliere. Pe direcția ieșire din R. Moldova se atestă flux majorat de călători și mijloace de transport”, au anunțat angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). 

Vămi aglomerate două zile consecutiv 

Atât aglomerația de marți, cât și cea de luni a fost determinată de de moldovenii care pleacă în vacanță sau revin la locurile de muncă din Europa, mai spun polițiștii de frontieră. Tot ei îndeamnă călătorii să se documenteze minuțios înainte de porni la drum.

,,Recomandăm călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere. Informați-vă doar din surse oficiale!”, au punctat autoritățile de la Chișinău. 

Pe parcursul zilei de luni, două din cele șapte puncte de trecere a frontierei moldo-române au fost aglomerate.

Punctele de trecere a frontierei moldo-române, cele mai tranzitate

De asemenea, în data de 2 ianuarie, angajații IGPF au înregistrat aproape 45 de mii de traversări ale frontierei, iar cel mai mare număr, adică peste 27.000, a fost semnalat pe sensurile de ieșire din statul vecin. 

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei moldo-române, cu un număr de 29.113 de traversări. Acestea au fost urmate de cele moldo-ucrainene, unde au fost înregistrate 9015 de treceri transfrontaliere. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite