Simbolistica de război a Rusiei, panglica Sfântului Gheorghe şi litera Z, va fi interzisă în Moldova. Grosu: Simbolurile care propagă războiul nu trebuie să existe în societatea noastră

0
0
x

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, dă de înţeles că în Legislativ ar urma să fie aprobat un proiect de lege care ar interzice simbolistica de război pe teritoriul Republicii Moldova. Este vorba, în special, despre litera Z, folosită drept semn de distincţie pe unităţile militare ruse şi simbol al invaziei ruse în Ucraina, notează IPN.

Deşi voalat, Igor Grosu a dat de înţeles că până la data de 9 mai, atunci când o parte din moldoveni marchează Ziua Victoriei, ar putea fi interzisă simbolistica de război, fiind vorba atât de litera Z, cât şi de controversata panglică a Sfântului Gheorghe.

„E vorba despre toate simbolurile, însemnele, tot felul de lucruri care propagă războiul, violenţa şi nu trebuie să aibă loc în societatea moldovenească. Mă refer la tot ce propagă războiul, tot ce nu are nimic în comun cu simbolica statului. Ucraina apără toată Europa, plăteşte cu vieţile propriilor cetăţeni pentru întreaga Europă. Din declaraţiile tuturor oficialilor cancelariilor occidentale, care vin în Republica Moldova, ies la iveală două lucruri despre noi. Primul este felul exemplar cum Republica Moldova gestionează criza refugiaţilor, şi al doilea, avem parte de o înţelegere foarte clară a modului în care ne-am aliniat la unele sancţiuni”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Preşedintele Parlamentului a reiterat că, deocamdată, nu există informaţii care ar confirma o eventuală atragere a Republicii Moldova în război, prin intermediul trupelor ruse dislocate ilegal în regiunea transnistreană.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite