Silvia Radu: Prolema salariilor este foarte acută în domeniul medicinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Problema salariilor este una foarte acută în domeniul medicinei. Aceasta este o prioritate şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îşi propune să caute toate posibilităţile pentru a rezolva această problemă. Declaraţia a fost făcută de noua ministră a sănătăţii, Silvia Radu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Acum suntem în studiu de caz şi chiar dacă nu putem să ridicăm salariile la nivelul României, de exemplu, cel puţin un salariu decent trebuie asigurat nu doar medicului, dar şi asistentului medical”, a notat Silvia Radu.

Potrivit ei, primul pas a fost făcut prin reforma în domeniul medicinii primare, care oferă o soluţie foarte bună pentru angajaţi. Un al doilea pas ar fi, potrivit ministrei, noua lege salarială, care urmează să fie adoptată.

Ministra spune că ar exista o posibilitate de extindere a serviciilor prestate în baza poliţei de asigurare medicală,. Potrivit ei, acum este căutată posibilitatea pentru a revedea serviciile medicale pentru maturi în ceea ce ţine de diabetul zaharat, în special de a introduce în costul poliţei de asigurare medicală procurarea testelor.

„Ceea ce este posibil de făcut astăzi este de revăzut lista serviciilor cu plată care sunt stabilite pentru a vedea dacă pot fi reduse costurile pentru acestea”, a menţionat Silvia Radu.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite