Şevciuk dezvăluie că Transnistria s-a pregătit în 2015 de război. „Ce vom avea în schimb? Război?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat că a fost nevoit să redirecţioneze o parte din resursele financiare ale bugetului spre consolidarea forţelor armate din cauza că se vorbea despre reizbucnirea conflictului armat în regiune.

Potrivit novostipmr.com, Şevciuk a anunţat că resursele financiare planificate pentru asigurarea activităţii forţelor armate nu au fost suficiente într-o anumită perioadă şi administraţia ilegală de la Tiraspol a fost constrânsă de circumstanţe pentru a redirecţiona sume suplimentare pentru consolidarea acestora. „În martie-aprilie, în anumte cercuri ale societăţii s-a creat o panică privind faptul că mâine-poimâine va fi război. A trecut o anumită perioadă şi acum avem o atitudine mai calmă faţă de această situaţie”, a declarat Evgheni Şevciuk.

Liderul puterii ilegale de la Tiraspol mai spune că declaraţiile oficialilor de la Chişinău privind retragerea armatei ruse din Transnistria reprezintă o ameninţare la adresa situaţiei paşnice din regiune. „Aceste solicitări nu sunt numai periculoase, dar şi stupide. Ce vom obţine în schimb? Război?”, s-a întrebat Şevciuk în discursul său privind totalizarea rezultatelor de la sfârşitul anului.

Menţionăm că preşedintele Nicolae Timofti a reietarat recent, în cadrul Conferinţei internaţionale „Politica de neutralitate: cooperare internaţională pentru pace, securitate şi dezvoltare”, desfăşurată în Turkmenistan, poziţia Chişinăului privind faptul că Rusia nu respectă neutralitatea Republicii şi necesitatea retragerii armatei ruse din Transnistria.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite