Serviciul Vamal a primit o donaţie pentru  combaterea traficului ilicit de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut vameşii au descoperit ţigări de contrabandă într-un camion. Şoferul transporta ţigările din Republica Moldova spre România şi a trecut prin vama Albiţa FOTO Adevărul
Anul trecut vameşii au descoperit ţigări de contrabandă într-un camion. Şoferul transporta ţigările din Republica Moldova spre România şi a trecut prin vama Albiţa FOTO Adevărul

Reprezentanţa din Moldova a Japan Tobacco Internaţional a donat Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova echipament în valoare de peste 21.000 de dolari.

Japan Tobacco International a donat astăzi Poliţiei de Frontieră computere, imprimante, aparate foto şi camere video pentru dotarea Direcţiei Urmărire Penală şi Direcţiei Investigaţii Speciale. Autorităţile consideră că astfel, Vama va putea face faţă mai uşor tentavitelor de contrabandă, în special cu produse din tutun.

Compania recunoaşte că sprijinul este acordat nu doar pentru insteresele statului, ci şi pentru a proteja oamenii de afaceri din domeniu.

În anii precedenţi, reprezentanţa JTI din Republica Moldova a donat Serviciului Vamal, suma de 20.000 de euro, necesară achiziţionării de echipamente tehnice, un mijloc de transport dotat cu echipament special de control antifraudă, precum şi patru echipe de câini pentru combaterea traficului ilegal cu produse din tutun.

Potrivit unui studiu al companiei de cercetare Novel, ponderea produselor provenite din Republica Moldova în comerţul ilicit din România s-a diminuat pe parcursul anului trecut cu circa 9 puncte procentuale, ajungând la 22.6% la finele anului 2012, faţă de 34.1% în 2011.

În decembrie, anul trecut, vameşii români au depistat într-un camion zeci de mii de pachete cu ţigări şi, potrivit lor, a fost cea mai mare captură din ultimiii trei ani. Şoferul trecuse cu uşurinţă de angajaţii Vămii din Republica Moldova.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite