UPDATE Trei angajaţi ai vamei Leuşeni au fost suspendaţi din funcţie pentru că au permis TIR-ului plin cu ţigări să treacă hotarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră de la Vama Albiţa au descoperit în această dimineaţă, într-un camion care venea din Republica Moldova, ţigări de contrabandă. Potrivit vameşilor este cea mai mare captură realizată la acest punct de frontieră în ultimii trei ani.

UPDATE: Tudor Baliţchi: Trei vameşi, printre care şi şeful de tură au fost disponibilizaţi din funcţie. Urmează să stabilim cu exactitate câte persoane au fost implicate, a declarat şeful Vămii, Tudor Baliţchi. Acesta a mai spus că cei vameşii disponibilizaţi sunt acum audiaţi. De asemenea, potrivit oficialului TIR-ul a plecat de la Fabrica de sticlă din Chişinău şi traversa vama pentru prima oară. „Urmează acum să ridicăm toate înregistrările video şi de la vamă şi de la Fabrica de sticlă pentru a stabili cum a fost efectuată încărcătura”, a mai spus Baliţchi.

Ţigările găsite în TIR sunt de marca Jin Ling şi nu au acciz.

TIR-ul venea din Republica Moldova şi, oficial, transporta borcane în Macedonia. Echipa de control  a avut suspiciuni şi, în urma verificărilor, a descoperit că TIR-ul era încărcat cu ţigări, a informat inspectorul principal de poliţie Lazăr Denis Mihaela, de la IPJ Iaşi, transmite digi24.ro.

Şoferul care transporta ţigările este cercetat. Acesta are dublă cetăţenie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite