Şef de la Ministerul Agriculturii, reţinut în urmă cu puţin timp pentru corupere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şef de la MAIA, reţinut pentru corupere
Şef de la MAIA, reţinut pentru corupere

Şeful Direcţiei juridice din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) şi directorul firmei de construcţii Art Imobiliare SE au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, în cadrul unui dosar de corupţie.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), reţinerea a avut loc în urma unor percheziţii, desfăşurate de ofiţerii CNA şi procurori, în birourile de serviciu şi automobilele bănuiţilor. Astfel, este vorba despre un litigiu între agentul economic şi Institutul ştiinţifico-practic de horticultură şi tehnologii alimentare din cadrul MAIA. Reprezentanţii MAIA au cerut în instanţă anularea unui contract, încheiat în 2012 între minister şi firma Art Imobiliare SE , prin care agentul economic a primit în arendă un lot de pământ cu suprafaţa de 1 ha pentru construcţia unor locuinţe. Institutul a cerut anularea contractului din cauza că blocul nu a mai fost construit.

CNA anunţă că şeful Direcţiei juridice şi omul de afaceri ar fi încercat să corupă un şef de direcţie din cadrul MAIA pentru ca acesta să nu susţină în instanţă poziţia ministerului, dar să favorizele agentul economic.„Drept dovadă a actului de corupere serveşte şi o recipisă, semnată de directorul firmei, prin care acesta se obligă să ofere funcţionarului MAIA drept mită un apartament sau echivalentul a 25 000 de euro. Omul de afaceri i-ar fi cerut şefului de la MAIA restituirea recipisei întocmite în schimbul unui avans de 1000 de euro, menţionând că va achita în rate suma promisă”, se precizează în comunicat.

Ofiţerii CNA l-au prins în flagrant pe directorul firmei, în momentul în care transmitea banii funcţionarului. Agentul economic şi şeful Direcţiei Juridice au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsite vinovate, riscă până la 15 ani de detenţie.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite