Şedinţa CUC a fost din nou amânată, deoarece Tiraspolul a renunţat la angajamentele luate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa CUC FOTO: Alexandru Tarlev
Şedinţa CUC FOTO: Alexandru Tarlev

Ceea ce e stabilit astăzi, mâine poate să nu mai aibă valoare. După acest principiu ar părea că se conduc reprezentanţii Tiraspolului în Comisia Unificată de Control.

Şedinţa CUC din 19 februarie a fost amânată după ce delegaţiile nu au putut lua decizii în consens. În cadrul întrunirii au continuat discuţiile pe marginea agendei aprobate la 29 ianuarie curent.

Biroului pentru reintegrare aminteşte că, în cadrul sesiunii din 12 februarie au fost aprobate 14 rapoarte restante, totodată s-a decis ca asupra celor 18 rapoarte rămase Comandamentul Militar Întrunit să efectueze o analiză a problemelor care nu au fost incluse şi să prezinte la 26 februarie propuneri pentru îmbunătăţirea mecanismului de luare a deciziilor în cadrul CMÎ.

„Sfidând poziţiile asumate de către celelalte componente ale Comisiei, delegaţia transnistreană în mod unilateral s-a dezis de aceste angajamente”, precizează instituţia.

În rezultat, discuţiile în cadrul şedinţei CUC au început să devină contradictorii, fiind imposibilă atingerea unei decizii consolidate în acest sens. În lipsa consensului, la propunerea co-preşedintelui Federaţiei Ruse şedinţa CUC a fost amânată pentru săptămâna următoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite