Se răresc rândurile PCRM. Socialistul Dodon este mulţumit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de comunişti, membri ai organizaţiilor teritoriale din opt raioane ale ţării şi din municipiul Chişinău, părăsesc Partidul Comuniştilor şi se alătură Partidului Socialiştilor. În cadrul unei conferinţe de presă, câţiva dintre aceştia au declarat că sunt dezamăgiţi de activitatea liderului comuniştilor, Vladimir Voronin, şi consideră PSRM unicul partid de opoziţie din Parlamentul Republicii Moldova.

Primarul comunei Bilicenii Noi din raionul Sîngerei a dat citire unei declaraţii prin care confirmă plecarea din PCRM a mai multor lideri de organizaţii din raioanele Sîngerei, Drochia, Ungheni, Ştefan-Vodă, Ialoveni, Călăraşi, Străşeni, Făleşti, Glodeni şi din municipiul Chişinău. În declaraţie se menţionează şi aderarea la PSRM a grupului de foşti comunişti.

„Am fost comunist cu staj timp de 30 de ani. Am luptat tot timpul ca să susţinem Partidul Comunist. Dar vedem în prezent ce se întâmplă în rândurile deputaţilor. Au trădat toată populaţia Republicii Moldova. Suntem de acord cu declaraţia citită şi ne alipim la PSRM, care este unicul partid gata de a susţine poporul Republicii Moldova şi de a-l îndrepta pe calea dreapta”, a declarat Grigorie Bucataru, liderul organizaţiei teritoriale din Drochia.

Dodon, mulţumit de oameni

Igor Dodon a reacţionat la dorinţa foştilor comunişti de a adera la PSRM. „Aceşti oameni care au venit astăzi de la PCRM la PSRM îşi păstrează viziunile ideologice şi sunt fideli cauzei pentru care s-au implicat în politică. Ei au aderat la socialişti, pentru că împărtăşim aceleaşi poziţii politice. Pasul lor a fost impus de trădările conducerii PCRM. Din păcate pentru alte sute de mii de foşti susţinători ai PCRM, acel partid a renunţat la lupta împotriva oligarhiei şi a trădat promisiunile electorale”, scrie Dodon.

Socialistul mai spune că din PCRM a rămas doar denumirea şi liderul, însă situaţia s-a schimbat din 2001 şi până în prezent.

PCRM nu a comentat declaraţia liderilor organizaţiilor teritoriale care au anunţat că părăsesc partidul.

Amintim că la finele anului trecut 14 deputaţi comunişti au părăsit PCRM şi au aderat la Platforma Social-Democratică, din care face parte şi Partidul Democrat. Împreună, aceştia au votat Guvernul Filip.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite