Artur Reşetnicov i-a scris lui Voronin: Se întâlnea pe ascuns cu Plahotniuc pentru că voia să fie preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artur Reşetnicov i-a scris lui Vladimir Voronin FOTO Alexandru Tarlev
Artur Reşetnicov i-a scris lui Vladimir Voronin FOTO Alexandru Tarlev

Deputatul Artur Reşetnicov, care a părăsit fracţiunea Partidului Comuniştilor împreună cu încă 13 colegi, se adresează liderului formaţiunii, Vladimir Voronin, şi îi spune că fracţiunea moare, precizând că liderul PCRM, prin acţiunile sale, o omoară.

Potrivit IPN, parlamentarul i-a transmis o scrisoare deschisă fostului său lider menţionând că atacurile în presă pe care şi le-a permis Vladimir Voronin faţă de foştii colegi sunt josnice. Acesta crede că liderul comunist, prin acţiunile sale din 2009 încoace, şi-a făcut colegii să plece din fracţiune, iar pe susţinătorii PCRM - să se decepţioneze în formaţiune.

În scrisoarea deschisă, citată de IPN, Artur Reşetnicov menţionează că de mai multe ori şi-a expus nemulţumirile faţă de comportamentul formaţiunii politice, care ba nu accepta să guverneze, ba nu dorea să fie în opoziţie. Totodată, fostul comunist condamnă declaraţiile lui Vladimir Voronin precum că PCRM ba optează pentru vectorul european al Republicii Moldova, ba pentru cel euroasiatic.

Artur Reşetnicov mai spune că după demisia Guvernului Streleţ şi provocarea unei noi crize politice, un grup de deputaţi comunişti s-a întâlnit cu cei democraţi. Atunci, spune el, li se propunea comuniştilor jumătate din numărul de portofolii în Guvern şi funcţia de prim-ministru. Însă, potrivit deputatului, Vladimir Voronin ar fi interzis categoric să se discute despre aceasta şi să mai aibă loc întrevederi cu democraţii. În acelaşi timp, Artur Reşetnicov sugerează că pe atunci Vladimir Voronin se întâlnea, pe ascuns, cu prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, cu care ar fi discutat despre funcţia de preşedinte pe care şi-o doreşte liderul comuniştilor.

Fostul comunist îi recomandă lui Vladimir Voronin să-şi revizuiască atitudinea faţă de colegii de partid şi de fracţiune, să nu-i calce în picioare şi să ţină cont de propunerile lor. De asemenea, Artur Reşetnicov se arată convins că dacă cei 14 deputaţi comunişti, care au părăsit fracţiunea, ar renunţa acum la mandate, alţii 14 care ar intra în Parlament pe lista PCRM ar fi de aceeaşi părere.

Amintim că un grup de 14 deputaţi comunişti au părăsit fracţiunea PCRM din Parlament pe 21 decembrie. După plecarea acestora, Vladimir Voronin i-a numit trădători şi a spus că nu se aştepta, deoarece nimeni nu a spus nimic şi nu şi-au manifestat nemulţumirile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite