Sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei sanitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elevi scoala mancare

Agenţii economici care asigură cu alimente instituţiile de învăţământ ar putea fi sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea legislaţiei sanitare. Măsura este prevăzută într-un proiect de hotărâre de Guvern cu privire la completarea Codului Contravenţional. Proiectul este elaborat de Ministerul Sănătăţii şi publicat pe particip.gov.md, transmite IPN.

Calitatea produselor alimentare distribuite în instituţiile de învăţământ trebuie să corespundă informaţiilor de pe etichete. Pentru încălcarea acestei norme, proiectul prevede sancţiuni între 150 şi 200 de unităţi convenţionale pentru agenţii economici care livrează produsele. De asemenea, sunt prevăzute amenzi de 10 şi 25 de unităţi convenţionale pentru fermieri. Pentru managerii instituţiilor de învăţământ care admit alimentarea nesănătoasă a copiilor penalitatea constituie între 50 şi 80 de unităţi convenţionale.

Amenzi sunt prevăzute şi pentru patronii care angajează persoane în lipsa examenelor medicale sau nu solicită salariaţilor să facă examene medicale profilactice. În acest caz sancţiunile constituie între 200 şi 250 de unităţi convenţionale. Pentru nerespectarea normelor de protecţie a salariaţilor în timpul muncii şi expunerea personalului la factori nocivi sunt stabilite amenzi de la 50 până la 300 de unităţi convenţionale.

Pentru definitivarea proiectului hotărârii de Guvern, Ministerul Sănătăţii solicită expunerea de sugestii pe marginea acestuia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite