Rusoaicele se întorc la cratiţă de bună voie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile trebuie să fie cât mai atractive şi să aibă mereu dispoziţie bună, deoarece acest lucru este pe placul soţilor lor. Multe rusoaice devin adeptele unei noi teorii potrivit căreia femeile trebuie să renunţe la carieră în favoarea treburilor casnice şi îngrijirii soţului şi copiilor.

Femeile trebuie să-şi aleagă cu grijă garderoba, de preferat sunt rochiile şi fustele lungi. Femeile trebuie să frecventeze saloanele de masaj şi de frumuseţe pentru a avea o siluetă frumoasă şi o stare de spirit pozitivă, afirmă noua ideologie, care pretinde că se inspiră din Vedele indiene, scrie The Moscow Times.  

Conceptul de feminitate ”vedică” devine tot mai popular printre femeile din Rusia. Potrivit acestui concept promovat de mulţi lectori şi autori de cărţi, care pretind că sunt psihologi şi medici, femeia, aşa cum este descrisă în Vedele indiene antice, poate fi fericită doar dacă renunţă la ambiţiile de a-şi construi o carieră.  

Această doctrină devine tot mai populară în rândul femeilor din Rusia. Din grupul „Destinul femeii” din reţeaua de socializare Vkontakte fac parte 200.000 de persoane, iar cărţile şi seminariile la această temă se bucură la fel de succes.

Destinul de a fi femeie

Adepţii acestei mişcări susţin că popularitatea doctrinei se datorează manuscriselor vedice, dar se pare că această popularitate este o ilustrare a faptului că Rusia rămâne în continuare o societate de tip patriarhal. Întrebaţi care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să la atingă o persoană până la vârsta de 30 de ani, majoritatea ruşilor răspund: căsătoria şi copiii, se arată într-un sondaj realizat în luna august de biroul independent de cercetări sociologice Levada Center.

Căsătoria este o prioritate pentru 77% din femei care au participat la sondaj, iar pentru 75% dintre femei prioritară este naşterea unui copil. În timp ce doar 60% din respondente au spus că educaţia reprezintă o prioritate pentru ele.

„Dacă te-ai născut în corpul unei femei, înseamnă că ai anumite caracteristici fizice şi o anumită stare de spirit care  te prdispun spre nişte obligaţii şi talente. Puteţi, desigur, să urmăriţi calea unui bărbat, cea de a atinge anumite obiective, de a câştiga bani, dar la un moment dat acest fapt va avea un impact negativ asupra sănătăţii, deoarece corpul unei femei nu este conceput pentru asta”, a explicat Olga Valieva, unul din guru al conceptului de feminitate vedică.

Valieva, dar şi alţi guru, cum ar fi Oleg Torsunov, un dermatolog care deţine un centru de sănătate în Krasnodar, afirmă că femeile în primul rând trebuie să fie casnice. Acestea ar trebui să lase locurile de muncă şi să îngirjească de soţi şi copii. „Femeile trebuie să arate atractiv şi să aibă mereu dispoziţie bună, deoarece aceasta este pe placul soţilor lor. De aceea, femeile trebuie să-şi aleagă cu grijă garderoba, de preferat sunt rochiile şi fustele lungi. Femeile trebuie să frecventeze saloanele de masaj şi de frumuseţe pentru a avea o siluetă frumoasă şi o stare de spirit pozitivă”, declară adepţii ideologiei vedice.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite