Ruşii au instalat în Crimeea sistemele supranumite „ucigaşii portavioanelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai noi sisteme de rachete de croazieră Club – K, ce pot fi ascunse într-un container, dar care sunt capabile să distrugă şi un portavion la 300 kilometri distanţă, au ajuns în Peninsula Crimeea, susţine ziarul Izvestia v Ukraine.

Publicaţia anunţă că în Crimeea au intrat în această săptămână 64 de camioane de tip Kamaz care aveau remorci cu containere martime.

"Cel mai probabil că în containere se află rachete de tip Club-K, care poate lovi atât ţinte terestre, cât şi maritime militare pe o rază de circa 300 kilometri", constată Izvestia v Ukraine.

Acest sistem, care este foarte greu detectabil, poate fi ascuns la bordul oricărei nave comerciale sau într-un container.

Potrivit publicaţiei Janes Defense Weekly, sistemul Club – K are o precizie extrem de mare pe distanţe mari şi poate fi transportat de vehicule în orice loc din lume, fără a atrage atenţia. Un videoclip promoţional, postat pe site-ul de internet al producătorului rus Koncern-Agat, prezintă un scenariu în care o ţară tropicală imaginară este atacată de pe mare, din aer şi de pe uscat de un stat vecin. Acesta încarca câte un container conţinând sistemul Club – K pe un camion, un tren şi un avion şi ripostează, distrugând toate navele, tancurile şi aeroporturile inamicului.

Anterior aceeaşi publicaţie din Ucraina susţinea că în Crimeea au fost instalate şi sistemele "Bastion", ale căror rachete au o rază de acţiune de peste 300 de kilometri. şi pot lovi şi ţinte din regiunea Odesa, la hotarul moldo-ucrainean.

Aceste complexe sunt capabile de a distruge orice navă de război, chiar şi un portavion, indică publicaţia menţionată.

image

Sistemul Bastion are o rază de acţiune de 300 km FOTO izvestia.kiev.ua

Citeşte şi:

Ion Petrescu, analist militar: Ucraina sub atac

Titlul aparţine Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, care mi-a expediat, prin e-mail, primul număr al unui newsletter care vorbeşte limpede de ocupaţia militară rusă din Ucraina, de panica ce pare a marca unii locuitori din Crimeea, de implicarea clară a forţelor speciale ale Rusiei într-o secesiune la care comunitatea occidentală reacţionează, deocamdată, doar verbal, deloc convingător, în faţa politicii de tip nazist a Moscovei.

Tensiuni în Ucraina. Comandantul unei unităţi ucrainene din Crimeea cere ordine precise de la Kiev

Comandantul unei unităţi militare ucrainene din Belbek, în Crimeea, încercuită de forţele ruseşti, i-a sunat joi pe superiorii săi de la Kiev să ceară ordine precise şi a ameninţat că în caz contrar va deschide focul, relatează AFP.

VIDEO Adevărul Live, Corneliu Dobriţoiu: În Crimeea sunt forţe militare bine instruite, de intervenţie rapidă

Senatorul Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, actualmente preşedintele Comisiei Senatoriale pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, a fost invitat la emisiunea Adevărul Live, în cadrul căreia a discutat cu jurnalistul Cristian Unteanu despre actuala criză din Ucraina, ţară ameninţată de către Rusia.

Quo vadis Ucraina

Cine poate anticipa cu siguranţă viitorul Ucrainei, bazându-se doar pe surse deschise, fie este inocent fie este un adevărat profet, iar asta pentru că traseul  vecinului de la Nord şi Sud-Est este unul complex ce poate fi interpretat doar prin elaborarea unor diferite posibile scenarii de viitor.

Planul de război al Federaţiei Ruse, în viziunea vice-amiralului Igor Kabanenko, fost şef-adjunct al Marelui Stat Major al Forţelor Armate ale Ucrainei

Această informaţie a apărut cu peste două ore în urmă pe pagina de facebook a vice-amiralului Igor Kabanenko, fost şef-adjunct al Marelui Stat Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite