Republica Moldova susține Ucraina. A trimis un nou lot de ajutor umanitar

0
Publicat:

Chișinăul a oferit echipamente electrice Kievului, valoarea ajutorului umanitar fiind de 1, 2 de milioane de lei moldovenești. Acestea sunt transportate în Ucraina de către salvatorii moldovenii care au pornit deja la drum.

Chișinăul a trimis un lot umanitar Kievului. FOTO: t.me/govmdspox
Chișinăul a trimis un lot umanitar Kievului. FOTO: t.me/govmdspox

,,Loturile de asistență internațională în valoare totală de 1,2 milioane lei au fost alocate cu titlu gratuit din gestiunea Societății pe Acțiuni „Rețele Electrice de Distribuție Nord” și proprietatea Întreprinderii de Stat „Moldelectrica”. Ajutoarele includ echipamente electrice, printre care cabluri, corpuri de iluminat, transformatoare de curent, cleme de diferite tipuri, izolatoare, dar și alte utilaje necesare pentru procesul de furnizare a energiei electrice pe teritoriul Ucrainei”, au informat reprezentanții Guvernului de la Chișinău. 

Bunurile materiale sunt transportate în vestul Ucrainei, în orașul Hmelniţki.

,,Republica Moldova este solidară cu Ucraina, oferindu-i sprijinul și ajutorul continuu pentru poporul ucrainean. Decizia de acordare a asistenței internaționale Ucrainei, a fost luată de Guvernul Republicii Moldova, conform Hotărârii de Guvern din 10 mai 2023”, au precizat responsabilii moldoveni. 

Mai multe loturi din partea Chișinăului 

Anterior, țara vecină a trimis alte loturi umanitare în Ucraina, unul, de exemplu, fiind transportat în luna februarie. În valoare de aproape 17 milioane de lei, acesta avea o greutate de peste 122 de tone și conținea medicamente, corturi, generatoare, dar și produse alimentare. 

De la începutul războiului și până acum, liderii de la Chișinău și-au manifestat susținerea față de Ucraina în nenumărate rânduri. 

Recent, președinta Maia Sandu a declarat că dacă Ucraina nu va fi ajutată mai mult, atunci Rusia nu se va limita la ea sau Moldova. 

,,Fiecare trebuie să înțeleagă că dacă Ucraina nu este ajutată, atunci Rusia nu se va opri la ea sau Moldova, deci este în primul rând vorba despre securitate continentului”, a declarat Maia Sandu, exprimându-și speranța că ucrainenii vor primi în curând mai mult sprijin, iar astfel ei vor putea să-și recupereze teritoriile și acest ,,război nebun” se va încheia. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite