Rep. Moldova, mesaj de susținere de Ziua Ucrainei: Recunoscători pentru forța cu care protejează pacea și securitatea în regiune

0
Publicat:

De Ziua Independenței Ucrainei, președinta Rep. Moldova a venit cu un mesaj, exprimându-și speranța ca pacea va reveni în curând în casele ucrainenilor, dar fiind recunoscătoare pentru forța cu care Ucraina protejează securitatea în regiune, devenind „un bastion al libertății” pentru europeni.

Mai mulți oficiali moldoveni au venit cu mesaje de Ziua Ucrainei. FOTO: Presedinte.md
Mai mulți oficiali moldoveni au venit cu mesaje de Ziua Ucrainei. FOTO: Presedinte.md

,,Astăzi Ucraina își sărbătorește cu demnitate Ziua Independenței. Independența este atunci când cetățenii își pot decide singuri viitorul, când au libertatea de a-și construi propria țară așa cum o văd ei. Ucrainenii, prin curajul și determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi. Republica Moldova privește cu adânc respect spre Ucraina, nu doar ca vecin, ci ca un simbol al rezistenței și speranței. Suntem etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune, devenind astfel un bastion al libertății pentru milioane de europeni. În această zi, speranța mea este ca pacea să revină cât mai curând în casele ucrainenilor, iar Ziua Independenței Ucrainei să nu mai fie niciodată umbrită de război și de suferință. Slava Ukraini!”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

În această zi, responsabilii Administrației Prezidențiale de la Chișinău au publicat și imagini video cu un grup de copii care interpretează pe scările instituției cântecul ,,Cervona Kalina”.

Mesajul președintelui Parlamentului

Și președintele Parlamentului Igor Grosu a felicitat cu această ocazie Ucraina, reiterând că țara sa va sprijini în continuare poporul ucrainean. 

,,De mai bine de 500 de zile, poporul ucrainean își apără cu dârzenie și demnitate libertatea și independența. Astăzi, la celebrarea celor 32 de ani de independență a Ucrainei, vreau să transmit prietenilor și vecinilor noștri că Republica Moldova va fi alături de Ucraina și bravul ei popor până când victoria va fi de partea sa. Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. Vom continua să ajutăm Ucraina, fiindcă cu toții ne dorim să trăim în libertate și pace. Condamnăm cu fermitate agresiunea rusă în Ucraina și credem că Rusia trebuie să-și retragă imediat și necondiționat trupele de pe teritoriul național al Ucrainei.Moldova și întreaga Europă se bucură astăzi de pace datorită curajului și sacrificiului poporului ucrainean. Vom continua să sprijinim Ucraina în lupta sa dreaptă pentru Libertate și Integritate”, a notat Igor Grosu pe internet.

,, Republica Moldova este astăzi în afara oricărui pericol militar”

Iar șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu, a subliniat că Republica Moldova este în afara oricărui pericol militar datorită curajului și rezistenței manifestate de armata Ucrainei.

,,Astăzi este o zi importantă pentru prietenii noștri ucraineni - Ziua Independenței. Este o sărbătoare cu adevărat simbolică, în contextul în care Rusia duce un război injust împotriva Ucrainei și atentează la independența și integritatea ei teritorială.În această zi, reafirmăm sprijinul și angajamentul nostru neclintit față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional. Republica Moldova este astăzi în afara oricărui pericol militar datorită curajului și a capacității de rezistență a armatei ucrainene, fapt pentru care îi suntem recunoscători. Vom continua să oferim Ucrainei toată asistența posibilă, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale”, a punctat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

 Ucraina marchează în acest an 32 de ani de la declararea independenței, sărbătoare marcată anual în data de 24 august. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite