Reacția Ambasadei Israelului la București la atacul de amploare lansat de Hamas: „Ne vom apăra”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea diplomatică a Israelului la București a transmis sâmbătă, 7 octombrie, printr-o postare publicată pe Facebook că țara „se confruntă cu un atac terorist de amploare” și că vor fi luate „toate măsurile necesare” pentru protejarea cetățenilor.

Atac cu rachete dinspre Gaza spre Israel. FOTO Profimedia
Atac cu rachete dinspre Gaza spre Israel. FOTO Profimedia

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ  

Statul Israel se confruntă cu un atac terorist de amploare lansat dinspre Gaza în această zi de Şabat care marchează totodată şi sărbătoarea sacră Simchat Torah.  

La ora 06.30 dimineața (ora Israelului), teroriştii palestinieni din organizația Hamas au lansat mii de rachete asupra civililor și terorişti s-au infiltrat pe teritoriul israelian.  

Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a-şi proteja cetățenii. Ne vom apăra”, se arată în postarea cu pricina. 

Ambasada Israelului la București a mai publicat, de asemenea, și mesajul transmis de Ministerul Apărării din Israel. 

 „IDF declară stare de alertă pentru război. În ultima oră, organizația teroristă Hamas a început să lanseze masiv rachete din Fâșia Gaza spre teritoriul israelian, iar teroriștii s-au infiltrat pe teritoriul israelian în mai multe locații diferite.  

Civilii din zonele sudice și centrale sunt obligați să rămână lângă adăposturi, iar în zona din jurul Fâșiei Gaza, în interiorul adăposturilor. Șeful Statului Major General efectuează în prezent o evaluare a situației și aprobă planurile referitoare la continuarea activității IDF

Organizația teroristă Hamas deține controlul în Fâșia Gaza și este responsabilă pentru acest atac. Aceasta va suporta consecințele și responsabilitatea pentru aceste evenimente”, a transmis Ministerul. 

Sute de rachete au fost lansate începând de la primele ore ale dimineții asupra Israelului dinspre Fâșia Gaza.

 În plus, mișcarea Hamas a transmis sâmbătă la primele ore ale dimineții că a lansat „Operațiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului. 

„Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupaţiei", a anunțat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de postul palestinian Al-Aqsa TV .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite