Republica Moldova are, în premieră, trei bănci în topul celor mai mari 100 de instituţii financiar-bancare din regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldindconbank a intrat în premieră în top 100 de bănci din regiune FOTO micb.md
Moldindconbank a intrat în premieră în top 100 de bănci din regiune FOTO micb.md

Moldova Agroindbank (MAIB), Victoriabank şi Moldindconbank au intrat în clasamentul celor mai mari 100 de bănci din Europa de Sud-Est, din punct de vedere al activelor totale, anunţă portalul seenews.com.

MAIB cu active totale de 715 milioane de euro la finele anului 2012, a avut una dintre cele mai spectaculoase ascensiuni, urcând 15 poziţii şi plasându-se pe locul 73 în topul celor mai mari bănci din Sud-Estul Europei.

A doua ca mărime bancă de pe piaţa Republicii Moldova, Victoriabank a urcat 11 poziţii în acest top, ajungând pe locul 83 cu active de 633 de milioane de euro, arată clasamentul SeeNews TOP 100 Banks.

În premieră în clasament a intrat şi Moldindconbank, care se plasează pe locul 90 cu active de537 de milioane de euro.

Topul celor mai mari 100 bănci din Sud-Estul Europei este dominat de bănci din România, care are cinci instituţii în primele 10 din top. Astfel lider al clasamentului este al treilea an la rând este Banca Comercială Română (BCR).

Aceasta avea active totale de 15,93 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut, în scădere cu 4,5% faţă de anul 2011.
În clasament au fost incluse companii din România, Republica Moldova, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovenia, Muntenegru,Bosnia Herţegovina şi Albania, fiind analizate circa 240 de bănci din regiune.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite