Profitul băncilor moldoveneşti s-a majorat în nouă luni ale anului 2013 cu peste 40 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băncile au profituri în creştere
Băncile au profituri în creştere

În primele nouă luni ale anului 2013 cele 14 bănci din Republica Moldova au înregistrat un profit de 838,6 milioane de lei, în creştere cu peste 5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un raport al Băncii Naţionale a Moldovei(BNM)

Cea mai profitabilă rămâne Moldova Agroindbank (MAIB), cu un beneficiu de peste 242 de milioane de lei, care este în scădere cu 10 milioane faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012.

MAIB este urmată de Moldindconbank, cu un profit de peste 208 milioane de lei şi Victoriabank - cu aproximativ 185 de milioane de lei.

Cu mult în spatele celor trei bănci de top se clasează restul băncilor. Astfel Mobiasbancă, ce face parte din grupul francez Societe Generale a acumulat un profit de 56 milioane de lei, Banca Socială cu 45,8 milioane şi Energbank cu 38 de milioane de lei. Banca de Economii, la care statul deţine o treime din capital a înregistrat un profit de doar 17,8 milioane de lei, de 2,5 ori mai puţin ca în nouă luni ale anului 2012.

Unica bancă care a înregistrat pierderi este Eximbank, parte a grupului italian Veneto. În primele nouă luni ale acestui an aceasta a acumulat pierderi de 31,3 milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite