Replici acide de la Tiraspol. Ştanski: „Sunt create condiţii pentru declanşarea războiului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Replici acide între Chişinău şi Tiraspol FOTO: Adevărul
Replici acide între Chişinău şi Tiraspol FOTO: Adevărul

Aşa-zisul ministru al afacerilor externe din Transnistria, Nina Ştanski, a calificat declaraţiile vicepremierului pentru Reintegrare în exerciţiu din Republica Moldova, Victor Osipov, ca o lipsă de interes faţă de faptul că în regiune ar putea fi declanşată o criză socială, ce ar crea premize pentru escaladarea conflictului armat.

Potrivit unui comunicat al aşa-zisei diplomaţii de la Tiraspol, declaraţiile vicepremierului pentru Reintegrare în exerciţiu, Victor Osipov, privind scrisorile transmise ambasadorilor de la Chişinău de Nina Ştanki, reprezintă o încălcare a etichetei diplomatice şi a normelor etico-morale. 

„Declaraţiile reprezentantului Moldovei sunt calificate o lipsă de interes a Chişinăului faţă de faptul că în regiune ar putea fi declanşată o criză socială, ce ar crea premize pentru escaladarea conflictului armat şi amplificarea criminalităţii în regiune”, susţine Ştanski.

Victor Osipov a declarat recent, citat de IPN, că scrisoarea Ninei Ştanski în adresa misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, în care ameninţă cu introducerea regimului de vize şi alte interdicţii pentru locuitorii din dreapta Nistrului, este un act de disperare în legătură cu situaţia economică din regiunea separatistă. „Regiunea se confruntă cu o criză economică fără precedent, care ar putea provoca revolte sociale. Am spus-o şi mai repet că Guvernul de la Chişinău nu este interesat ca situaţia din stânga Nistrului să se înrăutăţească şi să iasă de sub control. Suntem îngrijoraţi de ce se întâmplă în Transnistria. Noi dorim ca acolo să fie o situaţie calmă şi să ne putem continua dialogul. Cred că cei din administraţia transnistreană nu au înţeles până la urmă care sunt intenţiile Chişinăului”, a spus Osipov.

Amintim că Victor Osipov s-a întâlnit, la sfârşitul lunii iunie, la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin cu care a abordat problema regiunii transnistrene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite