Rep. Moldova condamnă atacurile ruse din Ucraina. „Sprijinul internațional neîncetat e crucial pentru ucraineni” UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova condamnă atacurile ruse asupra Ucrainei, acestea luând viața a cel puțin patru oameni. Președinta Maia Sandu reiterează că sprijinul internațional este crucial pentru Ucraina ca să-și apere suveranitatea și poporul.

Republica Moldova condamnă atacurile ruse din Ucraina. FOTO: Profimedia
Republica Moldova condamnă atacurile ruse din Ucraina. FOTO: Profimedia

UPDATE: Și șeful diplomației din Republica Moldova a venit cu un mesaj în contextul atacurilor armatei ruse din Ucraina.

 „Orașele Ucrainei poartă cicatricile atacurilor brutale ale Rusiei la doar câteva zile după Anul Nou. Moldova condamnă ferm aceste atacuri barbare împotriva statului vecin. Loviturile cu rachete ale Rusiei se intensifică, punând în pericol milioane de oameni. Sprijinul internațional este vital pentru apărarea Ucrainei”, a afirmat Nicu Popescu. 

Știrea inițială 

,,La începutul anului 2024, atacurile brutale ale Rusiei asupra orașelor ucrainene continuă, provocând moarte și distrugere. Republica Moldova condamnă puternic această agresiune și susține ferm Ucraina. Sprijinul internațional neîncetat este crucial pentru ucraineni pentru a-și apăra suveranitatea și poporul”, a scris președintele Republicii Moldova pe pagina sa de Twitter.

Maia Sandu a reacționat, după ce armata rusă a lansat în noaptea de luni spre marți un atac masiv cu rachete și drone asupra capitalei ucrainene Kiev şi a oraşului Harkov din nord-estul Ucrainei. 

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a declarat că cel puțin patru persoane au fost ucise și alte 92 rănite au fost rănite, precizând că Rusia a lansat aproximativ 170 de drone și zeci de rachete, începând cu data de 31 decembrie a anului trecut.

„Rușii inumani”

,,Ruşii inumani lovesc din nou", a comentat marţi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o scurt mesaj video difuzat pe social media şi a denunţat ,,teroarea rusească”, în timp ce Ministerul ucrainean de Interne a deplâns ,,bombardamente masive" care au atins ,,blocuri de locuinţe, depozite, infrastructuri esenţiale".

Acest bombardament survine după ce liderul de la Kremlin Vladimir Putin a avertizat că atacul ucrainean care a provocat sâmbătă 25 de morţi în oraşul Belgorod nu va rămâne fără răspuns.


Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite