Recean, la Kiev: Țara noastră a fost, este și va rămâne solidară cu Ucraina și cetățenii ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, premierul de la Chișinău, Dorin Recean, a dat asigurări că țara sa va rămâne solidară cu Ucraina și cetățenii săi, precizând că statul ucrainean rezistă neclintit împotriva agresiunii brutale ruse, protejând și valorile comune.

Dorin Recean și Denis Smigal au avut o întrevedere în Ucraina.  FOTO: Facebook
Dorin Recean și Denis Smigal au avut o întrevedere în Ucraina. FOTO: Facebook

  "Ucraina rezistă neclintit împotriva agresiunii brutale ruse, protejând țara, cetățenii și valorile noastre comune. În discuție, am menționat că țara noastră a fost, este și va rămâne solidară cu Ucraina și cetățenii ucraineni”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.  

În cadrul aceleeași întâlniri, premierul de la Chișinău și omologul său ucrainean, Denis Șmigal, au convenit să dinamizeze ,,o serie de proiecte bilaterale în domenii precum cel economic, energetic, agricol, infrastructură și transport".

"Împreună, contribuim și la eforturile regionale de asigurare a securității alimentare, prin fortificarea cooperării pentru tranzitul mărfurilor ucrainene și restaurarea și îmbunătățirea infrastructurii de transport, rutiere și căi ferate, de care să beneficiază inclusiv și companiile din țara noastră”, a afirmat oficialul moldovean.

,,Ca buni vecini, parcurgem un drum hotărât și plin de determinare în calea ireversibilă de aderare la UE, demonstrând, astfel, voința noastră comună de a construi societăți moderne, prospere și democratice în cadrul familiei europene”, a conchis Dorin Recean.

Premierul Republicii Moldova, alături de alți patru membri ai Guvernului, întreprinde în perioada 22-24 august o vizită de lucru în Ucraina, fiind prima deplasare în această țară, în calitate de premier.

Dorin Recean reprezintă Republica Moldova la summitul „Platforma Crimeea” care are loc astăzi în Ucraina.

,,Agenda vizitei în Ucraina mai prevede discuții cu omologii ucraineni și subiecte ce ţin de fortificarea dialogului bilateral moldo-ucrainean”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

În deplasarea din Ucraina, premierul de la Chișinău este însoţit de vicepremierul și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea, ministrul Energiei Victor Parlicov și ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, dar și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Ruslan Bolboceanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite