Reacţia Procuraturii după ce Veaceslav Platon a părăsit R. Moldova: Este în interesul lui Platon să nu se eschiveze de la procedurile penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veaceslav Platon
Veaceslav Platon

Procuratura Generală sugerează că Veaceslav Platon, controversat om de afaceri, nu a părăsit definitiv Republica Moldova pentru că acest fapt nu ar fi in interesul lui.

„Desfăşurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetăţeanului Platon. Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze. Actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării faţă de cetăţeanul Platon a vreunei măsuri preventive”, se spune într-un comunicat.

Procuratura a anunţat că în funcţie de comportamentul lui Platon în cadrul procedurilor în curs de desfăşurare, Procuratura va reacţiona şi va propune luarea măsurilor reieşind din cerinţele Legii de procedură penală, inclusiv aplicarea măsurilor privative, după caz.

„Precizăm că, potrivit legislaţiei, procurorul de caz este unica figură procesuală care decide, în limitele dreptului discreţionar de care dispune, asupra necesităţii aplicării sau neaplicării a măsurii preventive în privinţa figuranţilor din procedurile pe care le au în gestiune”, se spune în comunicat.

Concomitent, Procuratura Generală respinge „insinuările deputatului Litvinenco, care-l acuză pe Procurorul General că ar fi ”încuviinţat” plecarea cetăţeanului Platon şi-i recomandă să trateze cu atenţie şi responsabilitate asemenea învinuiri, lipsite de temei.”

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar fi părăsit Republica Moldova. Acesta ar urma să solicite azil politic în Marea Britanie. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a dat de înţeles că fuga lui Platon ar fi fost coordonată cu procurorul general, Alexandru Stoianoglo

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite