Reacţia liderilor de la Chişinău la violenţele din Ucraina: „Unica noastră armă este dialogul diplomatic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o emisiune TV, liderii partidelor din coaliţia de guvernare au declarat că situaţia din Ucraina devine periculoasă pentru Republica Moldova, iar guvernarea de la Chişinău urmează să ia măsuri prompte pentru a preveni destabilizarea  situaţiei şi mişcările secesioniste.

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat, consideră că situaţia din Ucraina întruneşte toate elementele unui război civil, care ar putea influenţa direct situaţia din Republica Moldova. „Deja sunt tendinţe din partea unor partide din opoziţie, cum ar fi comuniştii sau socialiştii, de a încuraja acţiunile separatiste, find susţinuţi de autorităţile de la Kremlin. Voronin este direct responsabil de ceea ce se întâmplă în Găgăuzia şi în Taraclia. El trebuie să înţeleagă, la fel ca şi cei de la Moscova, că Republica Moldova are interesul său naţional, la fel cum are interesul naţional şi Federaţia Rusă“,  a comentat fostul premier, citat de IPN.

Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat, de asemenea şi-a exprimat îngrijorarea privind extinderea evenimentelor din Ucraina. „Din păcate, Republica Moldova nu are pârghii de a influenţa situaţia în zonă. Unica noastră armă este dialogul diplomatic. Totodată, este o situaţie excepţională şi trebuie să intervenim cu acţiuni prompte” , a spus deputatul.

La rândul său, liderul Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, susţine că autorităţile de la Chişinău urmeză să ceară protecţia SUA, a Uniunii Europene şi a structurilor internaţionale, inclusiv NATO. „Situaţia este foarte gravă şi urmează să solicităm mai multă asistenţă pentru garantarea securităţii”, a precizat parlamentarul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite