Primul punct de control comun dintre Republica Moldova și România a devenit operațional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vorbim despre cel mai mare punct de trecere a frontierei, din punctul de vedere al afluxului de călători: „Leușeni – Albița”

Punctul de trecere a frontierei Albița-Leușeni. Foto: Arhiva Adevărul
Punctul de trecere a frontierei Albița-Leușeni. Foto: Arhiva Adevărul

Moldova și România au început controlul comun la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița pentru a accelera procedurile în una dintre cele mai aglomerate porțiuni ale frontiere, a anunțat poliția de frontieră moldoveană, sâmbătă, pe canalul său de Telegram.

De astăzi a început să funcționeze controlul comun la ieșirea din Republica Moldova pe tronsonul Leușeni-Albița”, se arată în mesaj, menționând că acest lucru va reduce timpul de așteptare la punctul de trecere a frontierei, întrucât documentele vor fi verificate doar o singură dată. Controlul comun va permite, de asemenea, o abordare mai eficientă a încălcărilor și a contrabandei, potrivit poliției moldovene de frontieră.

Cele două țări au decis să mărească capacitatea de tranzit la graniță anul trecut pe fondul unui aflux mare de refugiați ucraineni. S-a menționat că acordul va fi valabil șase luni cu posibilitatea prelungirii acestuia. Anterior, o practică similară era aplicată la unele puncte de control de la granița moldo-ucraineană. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite