Primarul de Bălţi a anunţat despre depistarea unor dispozitive de ascultare în biroul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolai Grigorişin
Nicolai Grigorişin

Primarul de Bălţi, Nicolai Grigorişin, a anunţat că în biroul său au fost depistate două dispozitive de ascultare. „Este vorba despre faptul că în timp ce se făcea o curăţenie de rutină, în biroul meu au fost găsite două dispozitive de ascultare”, a menţionat primarul, citat de IPN.

 „Dacă vreţi să mă speriaţi sau să mă puneţi în genunchi, nu veţi reuşi. Voi afla cine a instalat ilegal aceste dispozitive şi toată ţara le va afla numele. Cred că am făcut şi fac totul corect, dar se pare că cineva nu este de acord cu asta”, a precizat Nicolai Grigorişin pe pagina sa de Facebook.

Primarul a remarcat că nu este pentru prima oară când se confruntă cu o asemenea problemă. „Este un fel de deja vu”. „A revenit regimul Plahotniuc?!”, a întrebat retoric edilul de Bălţi, sugerând în ce perioadă a mai avut o asemenea experienţă.

Solicitată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media, a menţionat că „până la acest moment, primarul municipiului Bălţi nu a sesizat nici Procuratura municipiului Bălţi şi nici Inspectoratul de Poliţie vizavi de pretinse fapte de depistare a unor dispozitive de înregistrare în biroul său. Cu toate acestea, procurorul-şef al municipiului Bălţi a dispus verificarea acestor informaţii”.

Mariana Cherpec a specificat că ar fi fost corect şi legal ca primarul să sesizeze mai întâi Procuratura şi ulterior să lanseze în presă asemenea afirmaţii, căci el a divulgat săvârşirea unei presupuse infracţiuni.

În privinţa cazului anterior de depistare a unor dispozitive de ascultare în biroul directorului CNA, Iulian Rusu, Mariana Cherpec a informat că sesizarea depusă se află în proces de investigare la Procuratura Anticorupţie. „Vom reveni cu informaţii când vom avea un rezultat”, a specificat Mariana Cherpec.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite