Un şef de secţie de la Institutul Oncologic din Chişinău, reţinut pentru o mită de 2.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţeri CNA, FOTO simbol
Ofiţeri CNA, FOTO simbol

Un şef de secţie din cadrul Institutului Oncologic din Chişinău a fost reţinut marţi, 15 februarie, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Medicul este bănuit de corupere pasivă, după ce a fost denunţat de către un pacient.

Potrivit denunţătorului, şeful de secţie ar fi pretins de la el 2.000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil şi a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuţia ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituţiei medicale şi, respectiv, CNA.

În acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal - coruperea pasivă, iar astăzi procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA l-au reţinut pe şeful de secţie în flagrant, în momentul primirii banilor. Transmiterea s-a efectuat sub controlul CNA şi a fost documentată cu mijloace speciale audio şi video.

Dacă va fi găsit vinovat, şeful de secţie, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite