Primăria Chişinău va contesta în instanţă decizia CMC privind vânzarea terenului de la UNIC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
unic

Primăria Chişinău va contesta în instanţa de judecată decizia Consiliului Municipal din 17 februarie, prin care s-a votat ca un teren de 1,3 ha din zona magazinului UNIC să fie vândut proprietarilor centrului comercial. Reprezentanţii Primăriei consideră că decizia respectivă generează un risc sporit de prejudiciere a bugetului municipal, notează TV8.

„În privinţa deciziei CMC cu privire la terenul din faţa magazinului UNIC, am rugat colegii din executiv să pregătească toate actele ca sa fie contestată. Poziţia executivului a fost expusă ca adoptarea deciziei de privatizare a terenului, fără o claritate, ce a generat un risc sporit de prejudiciere a bugetului municipal. Vom depune contestaţia ştiind că anterior în acest sens a fost o decizie a instanţei de judecată. Doar CMC care este parlamentul local, putea decide în privinţa actelor juridice de administrare privind bunurile din domeniul privat”, a declarat primarul Ion Ceban la şedinţa operativă a Primăriei Chişinău, citat de TV8

Consilierii municipali de la Platforma DA şi cei de la PSRM au votat joi pentru vinderea a 1,3 hectare din preajma magazinului universal, proprietarilor centrului comercial cu 2,6 milioane de lei, de 10 ori mai puţin decât ar valora pe piaţa. În semn de protest, reprezentanţii PAS au părăsit sala.

Acum trei ani, Curtea de Apel Chişinău a obligat Primăria Chişinău să vândă proprietarilor magazinului terenul şi să încheie un contract de locaţiune cu agentul economic.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite