Preşedinţia Curţii Supreme de Justiţiei, contestată de Dodon: Mihai Poalelungi este un pion din garnitura oligarhică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici o oră de la realegerea lui Mihai Poalelungi în funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), liderul socialiştilor, Igor Dodon, a reacţionat pe Facebook, fiind nemulţumiţi de decizia care a fost luată.

Dodon a scris că reconfirmarea lui Mihai Poalelungi în funcţia de preşedinte al CSJ este o dovadă că guvernarea profită de sistarea protestelor şi acaparează mai multe instituţii ale statului. „Guvernarea oligarho-mafiotă continuă să-şi bată joc de popor şi de democraţie. Astăzi în fruntea CSJ a fost ales un pion din garnitura oligarhică – Mihai Poalelungi. Aceasta e o dovadă că termenul de 30 de zile pe care Forul Civic l-a înaintat guvernării a fost o greşeală tactică. Guvernarea profită de pauza oferită pentru a prelua alte şi alte instituţii ale statului”, a scris socialistul.

Tot el crede că protestele din centrul Chişinăului trebuie să fie reluate. Astfel, PSRM a invitat oamenii miercuri, 10 februarie, în jurul Guvernului pentru a bloca şedinţa Cabinetului de miniştri.

Amintim că marţi, 9 februarie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii l-au reales pe Mihai Poalelungi în funcţia de preşedinte al CSJ. În timpul şedinţei, mai mulţi susţinători ai Platformei Demnitate şi Adevăr şi ai Partidului Nostru au protestat la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Mihai Poalelungi a respins toate acuzaţiile care i le-au adus protestatarii în timpul şedinţei CSM.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite