Protestele vor fi reluate la Chişinău. Socialiştii cheamă oamenii să blocheze şedinţa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova anunţă pentru miercuri, 10 ianuarie, o nouă acţiune de protest. De această dată, oamenii sunt aşteptaţi la sediul Guvernului, pentru a bloca şedinţa Cabinetului de miniştri.

Comitetul Executiv Politic al PSRM a decis că stoparea situaţiei economice şi sociale actuale din Republica Moldova poate avea loc doar dacă forţele de opoziţie vor continua protestele, până la obţinerea alegerilor parlamentare anticipate.

„Guvernarea poate ceda doar dacă va avea loc o presiune constantă, în creştere asupra tuturor instituţiilor de stat”, au constatat membrii organului de conducere al PSRM.

Amintim că pe data de 20 ianuarie, ziua în care a fost învestit Guvernul Filip, la Chişinău au început protestele de amploare. Acestea au fost conduse de liderii Platformei Demnitate şi Adevăr, liderul PSRM, Igor Dodon şi liderul PPPN, Renato Usatîi, care s-au unit contra guvernării. După mai multe zile consecutive de protest, manifestaţiile au fost anulate. Cei trei lideri îşi doresc alegeri parlamentare anticipate, scoaterea instituţiilor de stat din captivitate, precum şi alegerea directă a preşedintelui statului de către popor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite