Preşedintele Igor Dodon pleacă astăzi la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon îşi începe astăzi, 16 martie, vizita de lucru în Federaţia Rusă. Pe 17 martie, şeful statului are programată o întrevedere cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Solicitat de IPN, Ion Ceban, persoana de încredere a preşedintelui Dodon, a declarat că pe agenda discuţiilor cu liderul de la Kremlin sunt subiecte care vizează relaţiile bilaterale, migranţii moldoveni, exporturile, dar şi altele.

Anterior Igor Dodon a anunţat că în cadrul vizitei la Moscova va participa, alături de membrii Consiliului Economic pe lângă preşedinte, la un forum al reprezentanţilor mediului de afaceri din Moldova şi Rusia. Şeful statului menţiona că în Federaţia Rusă urmează să fie examinat potenţialul investiţional şi posibilităţile de parteneriat în interesul ambelor părţi, pentru a încheia acorduri de colaborare de lungă durată.

Preşedintele Igor Dodon a efectuat prima sa vizită oficială în străinătate – în Federaţia Rusă, în perioada 16-18 ianuarie. La întrevederea cu omologul său rus, Vladimir Putin, şeful statului a făcut mai multe declaraţii apreciate de analiştii de la Chişinău ca fiind periculoase. Printre acestea e şi faptul că Igor Dodon nu exclude că, după alegerile din 2018, poziţia majorităţii parlamentare, adică a Partidului Socialiştilor, va fi de denunţare a Acordului de Asociere cu UE, iar şeful statului o va susţine.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite