Președintele Consiliului European, vizită în Republica Moldova. Cu cine se va întâlni Charles Michel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Consiliului European, Charles Michel, va merge marți, 28 martie, la Chișinău, unde va avea întrevederi cu președinta țării, cu șeful Parlamentului, dar și cu premierul, potrivit unui comunicat de presă al instituției europene. . 

Președintele Consiliului European va întreprinde o vizită la Chișinău. FOTO: EPA EFE
Președintele Consiliului European va întreprinde o vizită la Chișinău. FOTO: EPA EFE

Charles Michel va avea prima întrevedere cu Maia Sandu, fiind planificată pentru ora 11:40, apoi la ora 12:30 cei doi oficiali vor susține o conferință de presă. Peste jumătate de oră, șeful Consiliului European va avea o discuție cu președinta Republicii Moldova, dar și cu premierul. 

Totodată, se va întâlni la ora 15:00 cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Își va încheia vizita în țara vecină cu o întâlnire cu Dorin Recean, programată pentru ora 15:30. 

Nici una din instituțiile vizate din Republica Moldova nu a venit încă cu detalii cu privire la vizita oficialului european.

Charles Michel a vizitat în primăvara anului trecut țara vecină

Charles Michel a efectuat o vizită în Republică Moldova și în luna mai a anului trecut. Atunci, preşedintele Consiliului European a anunțat că Uniunea Europeană va spori sprijinul pentru stabilitatea, securitatea, suveranitatea și integritatea țării vecine, acțiuni în contextul războiului Rusiei contra Ucrainei. 

O lună mai târziu, Republica Moldova a primit statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană. Decizia a aparținut şefilor de stat şi de guverne din UE în cadrul Consiliului European.

Recent, șeful Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu s-a arătat încrezător că negocierile de aderare ar putea începe până la sfârșitul acestui an.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite