Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic îndeamnă tinerii sportivi să nu părăsească ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Juravschi (centru) preşedintele Comitetului Naţional Olimpic
Nicolae Juravschi (centru) preşedintele Comitetului Naţional Olimpic

După ce i-a lăudat şi premiat pe tinerii sportivi care au reprezentat Republica Moldova la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht din Olanda, deputatul Nicolae Juravschi, preşedinte al CNO i-a rugat să nu plece din ţară.

Comitetul Naţional Olimpic (CNO) a felicitat  astăzi delegaţia Republicii Moldova cu succesele obţinute la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Utrecht, Olanda.

La actuala ediţie echipa naţională a cucerit două medalii: argint la proba de triplusalt prin Anastasia Calinina, care a primit de la CNO un premiu bănesc în valoare de 5.000 de lei, şi bronz la proba de tenis prin Anastasia Detiuc, care participă acum la Campionatul European de juniori şi nu a fost prezentă la eveniment. De asemenea conducerea CNO a adus mulţumiri antrenoarei Anastasiei Calinina, Olga Stratienco şi preşedintelui Federaţiei de Tenis din Republica Moldova, Marina Tauber.

"Să nu plecaţi şi să reprezentaţi o altă ţară“

În final, după cuvintele de laudă, Nicolae Juravschi, preşedintele CNO le-a zis mai în glumă mai în serios tinerilor sportivi să nu plece şi să reprezinte altă ţară. "Numai să nu plecaţi din Republica Moldova şi să reprezentaţi o altă ţară“, i-a îndemnat Nicolae Juravschi.

La eveniment au fost prezenţi Victor Peicov, şef de misiune la FOTE 2013 şi Veaceslav Garpişin, dublu campion olimpic mondial, discipol al şcolii moldoveneşti de handball, căruia preşedintele CNO, Nicolae Juravschi i-a înmânat medalia “Meritul Olimpic”.
Pe parcursul celor 22 de ani de activitate, Comitetul Naţional Olimpic a asigurat participarea Echipei Olimpice de Tineret la 13 ediţii ale FOTE.
La Jocurilor Olimpice de vară pentru tineret de la Utrecht delegaţia Moldovei a avut un lot de 14 sportivi care au participat la 5 probe: tenis, judo, nataţie, ciclism şi atletism.

Daniela Pelin, stagiară

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite