Presa din Ucraina: Fiica Iuliei Timoşenko îşi sărbătorea ziua la Roma, când la Kiev erau ucişi zeci de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 20 februarie, ziua în care în centrul capitalei ucrainene zeci de oameni erau ucişi de lunetişti, Eugenia, fiica fostului prim-ministru Iulia Timoşenko, se afla la Roma cu prietenul ei Arthur Ceciotkin. Cuplul a sărbătorit ziua de naştere a Jujei, cum i se mai zice fiicei fostului premier, anunţă postul de televiziune TSN din Ucraina.

Potrivit unui reportaj difuzat de postul TSN TV, pentru "Vacanţa la Roma", Eugenia a ales cel mai luxos hotel, aflat în imediata apropiere de Piazza del Poppolo, în care doar pentru o noapte într-o cameră obişnuită trebuie să plăteşti cel puţin 600 de euro.

Şeful de cabinet al lui Ianukovici a fost împuşcat

Camera de hotel nr. 414, înregistrată pe numele lui Arthur Ceciotkin, este una dintre cele mai bune, cu balconul chiar deasupra intrării şi cu vedere la Piazza del Poppolo. Televiziunea susţine că perechea a venit la Roma în seara de 18 februarie, chiar în ziua când erau în defăşurare evenimentele sângeroase de la Kiev .

Pe 20 februarie, de ziua Jujei (Eugenia Timoşenko) cuplul a luat dejunul în cameră, iar după-amiază a ieşit pentru a sărbători ziua de naştere.

Unde ar putea fi ascuns Viktor Ianukovici? Şapte variante posibile

Vineri, 21 februarie, Eugenia Timosenko a luat micul dejun la hotel şi nici nu "a vrut să citească ziarul de dimineaţă, pe prima pagină căruia erau descrise evenimentele sângeroase de pe Maidan", constată cei de la tsn.ua.

În aceeaşi zi, fiica Iuliei Timoşenko a revenit la Kiev, iar doua zi a apărut alături de mama sa în faţa mulţimii din  Piaţa Parlamentului de la Kiev.

FOTO Reuters

image

"Este o campanie murdară de discreditare a familiei mele, în stilul specific perioadei regimului lui Ianukovici", a fost replica Iuliei Timoşenko, plasată pe site-ul ei oficial.

"Subliniem că în aceste zile Eugenia Timosenko a fost într-o vizită planificată la Roma pentru întâlniri cu vicepreşedintele Pralamentului italian Gianni Pitella şi alţi politicieni italieni pentru a discuta problemele legate de punerea în aplicare imediată de sancţiuni împotriva liderilor regimului Ianukovici", se mai spune în replica de pe site-ul Iuliei Timoşenko.

De altfel Eugenia Timoşenko chiar s-a întâlnit cu Pitella la Roma, după cum reiese dintr-un material publicat de cotidianul italian La Repubblica.

Fiica Iuliei Timoşenko îşi sărbătorea ziua într-un hotel luxos când la Kiev erau ucişi zeci de oameni

Eugenia Timoşenko la Bucureşti, în octombrie 2012 FOTO Mediafax 

image

Pe aceeaşi temă:

Primele cuvinte, primele emoţii pentru Timoşenko: „Nimeni nu vă va mai pune în genunchi în această ţară pe veci“ Iulia Timoşenko a fost eliberată sâmbătă, după mai bine de doi ani în care a stat în închisoare. Parlamentul a votat eliminarea legii care a fost invocată în cazul Timoşenko. Politicianul a ajuns la Kiev, în Piaţa Independenţei (Euromaidan), unde a ţinut un discurs emoţionant.

De ce nu este Iulia Timoşenko martira Ucrainei Ce astre norocoase s-au aliniat sâmbătă seara pentru Iulia Timoşenko! În cei doi ani de detenţie, nu cred să îşi fi imaginat vreodată o ieşire atât de glorioasă, într-o noapte geroasă de februarie, adusă în faţa unei mulţimi îndurerate, dar „victorioase“.

Liderii europeni şi americani salută eliberarea Iuliei Timoşenko din închisoare: „Prezenţa ei în Maidan este o mişcare europeană puternică” Mai multi diplomaţi europeni şi americani au salutat, sâmbătă, eliberarea din închisoare a fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, precum şi a prezenţei acesteia în Piaţa Independenţei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite