Premierul Vlad Filat, chemat în Parlament pentru explicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat FOTO Adevărul
Premierul Vlad Filat FOTO Adevărul

Prim-ministrul Vlad Filat a fost chemat în Parlament în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară să dea explicaţii în privinţa situaţiei create la Banca de Economii. Solicitarea a venit din partea liberalului Mihai Ghimpu,iar pentru audierea lui au votat majoritatea deputaţilor.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu a supus votului solicitarea de a-l aduce pre premierul Vlad Filat în plenul Parlamentului, iar după ce majoritatea deputaţilor au votat pentru, el a cerut secretariatului să-i transmită lui Filat solicitarea de a se prezenta de urgenţă.

Astăzi, guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu a prezentat un raport în Parlament pe marginea situaţiei de la BEM. "Măsurile de remediere financiară a Băncii de Economii, adoptate în septembrie 2012 de către noul Consiliu de Administraţie şi noua conducere nu a dat rezultate notabile. BNM constată că situaţia de la BEM rămâne gravă şi instituţia necesită ajutor de urgenţă“, a precizat Drăguţanu. Totodată, guvernatorul BEM a declarat astăzi că Banca Naţională a informat Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară despre situaţia de la Banca de Economii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite