Premierul Iurie Leancă, la Vilnius: „Sperăm că partenerii noştri europeni pot confirma că ţările Parteneriatului Estic au perspective europene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Iurie Leancă a declarat, în cadrul celui de-al treilea Summit al Parteneriatului Estic, la care a fost parafat Acordul de Asociere a Moldovei cu UE că speră că„partenerii europeni pot confirma că ţările Parteneriatului Estic au perspective europene“.

Premierul Iurie Leancă a făcut declaraţia, în cadrul celui de-al treilea Summit al Parteneriatului Estic, la care a fost parafat Acordul de Asociere a Moldovei cu UE.

„Este un succes comun care a necesitat o muncă enormă, atât în Chişinău, cât şi la Bruxelles. Sperăm ca partenerii noştri europeni pot confirma, de asemenea, că ţările Parteneriatului Estic au perspective europene. Dacă vrem să menţinem ritmul creat la Vilnius, ar trebui să modelăm împreună Politica UE din Europa de Est făcând-o flexibilă, vizionară, care ar deschide usa spre o mai bună integrare a partenerilor, cum ar fi Republica Moldova, care speră, pe viitor, să fie luate în considerare pentru aderarea la UE “, a subliniat Iurie Leancă.

Premierul a mulţumit statelor europene pentru sprijinul oferit în parcursul european al ţării noastre, inclusiv în liberalizarea regimului de vize pentru moldoveni.

„Sperăm că liberalizarea regimului de vize, care se dovedeşte a fi posibilă pentru anul 2014, va fi un exemplu relevant în acest sens“, a adăugat şeful Cabinetului de miniştri. Totodată, potrivit unui comunicat, Iurie Leancă a subliniat că după ani de incertitudine, acum Moldova merge ferm spre UE pentru a le oferi cetăţenilor instituţii funcţionale şi independente şi un trai mai bun.

Iurie Leancă a menţionat că semnarea Acordului de Asociere, inclusiv a celui de liber schimb, este aşteptată în anul 2014.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite