PLDM: Decizia Consiliului Politic din 16 ianuarie este legală. Dezinformatorii sunt trădători şi laşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PLDM a făcut câteva precizări cu privire la şedinţa Consiliului Politic Naţional (CPN) al partidului din 16 ianuarie. Potrivit unui comunicat al liberal-democraţilor, în cadrul şedinţei CPN s-a decis cu votul a 73 de membri trecerea partidului în opoziţie şi neparticiparea la negocieri în cadrul actualei majorităţi formalizate.

PLDM dezminte declaraţia a patru deputaţi potrivit cărora decizia CPN din 16 ianuarie a fost „manipulată” şi informează că în cadrul CPN au fost puse în discuţii două proiecte de decizie la vot.

Este vorba despre retragerea semnăturilor din declaraţia de crearea a majorităţii şi participarea la negocieri pentru viitorul guvern, pe de o parte, şi neparticiparea la negocieri în cadrul actualei majorităţi formalizate şi declararea PLDM drept partid parlamentar de opoziţie, pe de altă parte.

Din 136 de membri ai CPN cu drept de vot, prezenţi la şedinţă, pentru primul proiect, adică pentru participarea fracţiunii PLDM în deplină componenţă la negocieri, cu retragerea prealabilă a semnăturilor celor şase deputaţi şi anunţarea în mod public a acestui fapt au optat 34 de membri. Pentru cel de al doilea proiect au votat 73 de liberal-democraţi, se precizează în comunicatul PLDM. Ceilalţi s-au abţinut.

PLDM califică decizia Consiliului Politic Naţional legală şi conform rigorilor democraţiei autentice de partid. „Cei care încearcă să manipuleze şi să dezinformeze opinia publică şi membrii de partid nu doresc decât să se menţină cu orice preţ la putere, chiar cu preţul trădării, acoperindu-şi laşitatea şi lăcomia cu sloganul „interesul naţional”, se arată în comunicatul PLDM.

Luni dimineaţă, după consultările dintre premierul desemnat Pavel Filip şi cei şase PLDM-işti asupra programului de guvernare, deputatul Ion Balan a declarat că la şedinţa CPN au fost prezenţi 233 de membri ai Consiliului Naţional Politic al PLDM, dintre care doar 73 de membri au votat pentru ca PLDM să treacă în opoziţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite