Plahotniuc face bilanţul guvernării: „Acţiuni şi rezultate versus manipulări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a făcut un bilanţ al guvernării pentru sesiunea parlamentară de primăvară, ce s-a încheiat pe 29 iulie.

Plahotniuc a venit cu un nou mesaj pe pagina sa de Facebook duminică, 31 iulie. Politicianul nu a ezitat să critice opoziţia, făcând aluzie că aceasta ar fi condusă de grupări de interse, ce ar avea scopul instalării haosului, prin metode de manipulare a opiniei publice.

„La finalul celei mai active sesiuni parlamentare din 2009 încoace, îi felicit pe colegii din Coaliţia majoritară şi de la Guvern pentru rezultatele înregistrate, pentru faptul că am reuşit să ne atingem cele două obiective importante, stabilite la începutul guvernării: să îndeplinim foaia de parcurs convenită cu partenerii externi şi să ajungem la un acord cu FMI. Iar asta nu e o laudă, ci o constatare confirmată prin rezultate.

Faptul că Parlamentul, Guvernul, partidele şi grupurile politice din Coaliţie au lucrat ca o echipă - a făcut ca aceste obiective importante să fie atinse, iar Republica Moldova să înceapă să redevină o ţară credibilă în ochii partenerilor de dezvoltare, iar finanţările externe să fie deblocate.

Toate acestea s-au făcut pe fundalul bruiajului din partea opoziţiei şi a unor grupări de interese conduse din afara ţării, care tare mult şi-au dorit ca Moldova să eşueze. Există însă ceva pozitiv şi în asta, cu cât bruiajul lor este mai mare, cu atât rezultatele noastre devin mai vizibile prin contrast.

Munca grea însă abia începe, nu e timp de prea multă odihnă, trebuie să ne atingem alte obiective importante, să facem curăţenie în sectoarele vitale ale statului, în special în cel bancar şi cel al instituţiilor de drept. Nu se poate face totul în câteva luni, dar suntem pe drumul cel bun, lucru confirmat şi de partenerii noştri externi.

Vom continua să comunicăm prin acţiuni şi rezultate, aşa le vom răspunde şi celor care îşi doresc o Moldovă în haos şi instabilitate, celor care manipulează zi de zi opinia publică”, a scris democratul.

Amintim că Vlad Plahotniuc este un politician şi un controversat om de afaceri. El a fost ţinta principală a protestelor începute în 2015, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ca urmare a furtului unui miliard de dolari din sistemul bancar, Plahotniuc fiind văzut de protestatari ca principalul vinovat.

Numele său a fost vehiculat de mass-media naţională şi internaţională în mai multe scandaluri, precum cel cu dubla cetăţenie, atacurile rider, informaţia apărută în presă că ar fi monitorizat de Interpol sau că ar fi propus mită în sumă de 1.500.000 de dolari primarului de Bălţi, Renato Usatîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite