Pierderi de milioane pentru milionarii moldoveni Violeta şi Valeriu Moraru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Moraru administrează afacerea cu apa minerală
Violeta Moraru administrează afacerea cu apa minerală

Cifra de afaceri consolidată a companiilor Perla Covasnei (PELA) şi Azuga Waters, deţinute de oamenii de afaceri Violeta şi Valeriu Moraru, ar putea creşte în acest an cu 20%, după ce în 2012 a înregistrat pierderi de 730.000 de euro (circa 12 milioane de lei moldoveneşti), potrivit Ziarului Financiar.

„Vara a debutat cu o lună iunie ploioasă şi mai răcoroasă, care a afectat nu doar producătorii de apă, ci şi piaţa de bere. Situaţia s-a redresat în luna iulie, când am început să înregistrăm comenzi în linie cu aşteptările noastre“, a declarat Cătălin Ardeleanu, directorul financiar al Azuga Waters.

Potrivit managerului cifra de afaceri consolidată a companiilor Perla Covasnei (PELA) şi Azuga Waters, deţinute de familia Moraru, ar putea creşte în acest an cu 20%, după ce în primul semestru a urcat cu 15%.
Anul trecut cifra de afaceri cumulată a celor două com­panii a fost de 73 milioane de lei româneşti (16,4 milioane de euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, însă compania nu a putut oferi o situaţie consolidată pentru cele două entităţi. Pentru anul acesta, pe lângă creşterea cifrei de afaceri, compania intenţionează să aibă o prezenţă mai agre­sivă la raft în reţelele mari, să mărească portofoliul de clienţi, dar şi să reducă pierderile acumulate în anii anteriori, prin eficientizarea activităţii.

Pierderea cumulată a celor două companii a fost anul trecut de 3,2 milioane de lei româneşti (730.000 euro), conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Arde­leanu explică faptul că eficien­tizarea activităţii se face prin faptul că cele două firme au mai multe comenzi, ceea ce conduce la acoperirea mult mai bună a cos­turilor fixe. Totodată, el spune că un beneficiu rezultă şi din faptul că pot negocia dis­count-uri mai mari pentru can­tităţi mai mari cu furnizorii de materii prime şi servicii.

Violeta şi Valeriu Moraru sunt nişte oameni de afaceri din Republica Moldova, care şi-au mutat afacerile în România. În anul 2011, averea familiei Moraru a fost evaluată la circa 30 milioane de euro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite