Pavel Filip: Rusia este unica ţară care încalcă neutralitatea Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Premierul Pavel Filip a declarat că singura ţară care încalcă statutul de neutralitate al Republicii Moldova este Rusia, iar Republica Moldova va insista pe evacuarea trupelor ruse din Transnistria. El susţine că perioada în care Chişinăului îi era frică de Moscova a fost depăşită şi că acum autorităţile moldoveneşti dau dovadă de mai multă demnitate în relaţiile cu Federaţia Rusă.

„Noi acum spunem cu voce tare că Republica Moldova este o ţară neutră, dar Federaţia Rusă, care vorbeşte cel mai mult despre respectarea neutralităţii Republicii Moldova, este cea care îşi ţine trupele armate aici în Republica Moldova, ei în primul rând sunt unica ţară care încalcă neutralitatea Republicii Moldova”, a declarat Pavel Filip pentru Libertatea.

Prim-ministrul a afirmat că „noi vom fi consecvenţi şi vom cere în continuare retragerea trupelor străine, ruseşti, de pe teritoriul Republicii Moldova”.

„Există Rezoluţia OSCE, din 1999, de la Istanbul, unde scrie foarte clar că Rusia trebuie să-şi retragă forţele armate din Republica Moldova. Rusia nu respectă această rezoluţie, cu părere de rău. Dimpotrivă, în ultimul timp observăm tot mai multe aplicaţii militare în zona transnistreană. Aceste aplicaţii se fac de comun acord cu aşa-numita armată transnsitreană”, a precizat Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite